Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

Uskotaanko teillä joulupukkiin?

tonttu-81 - 12.12.2008 - 12:33

Uskooko teidän lapset joulupukkiin? Mä haluan meijän lasten uskovan, koska itekkin uskoin joulupukkin lapsena pitkälle kouluikään kunnes mun serkku paljasti että joulupukkia ei ole olemas, suututti kun se kerto, olisin niin halunnu edelleen uskoa.Pidättekö sitä valehteluna lapsille? Mä en. Inhottaa vaan kun miehen lapset ei usko joulupukkiin, kun heille vanhemmat on kertonut jo heti alkuun et ei joulupukkia oo olemassa ja joululahjoja ei tontut tee vaan sukulaiset ne ostaa. Joululahjatkin annetaan avattaviksi suoraa lapsille jo ennen joulua. Musta todella tyhmää, ite muistan kuinka jouluaa ootin kuukauden päivät ihan innoissani, kun tiesin että aattona joulupukki ne vasta tuo ja sillon saa avata paljon lahjoja.Toivottavasti meidän lapset uskoo joulupukkiin, muoriin, tonttuihin ja korvatunturiin mahdollisimman kauan, ennen kun niillekkin joku sen menee paljastamaan. Onko muita ketkä ajattelee tän asian samallailla, vai eikö nykyään enää uskota joulupukkiin?


VASTAUKSET:


Minttu - 12.12.2008 - 12:46

Meillä on lapset uskonu pukkiin. Nyt alkavat olla jo niin isoja ettei enää mee läpi.. Mutta silti haluavat että pukki käy ne lahjat tuomassa ja niin se on aina tuonukin. Tuo nuorimmainen on taas niin pieni ettei semmosesta ymmärrä vielä..

Ja kyllä mie ainakin uskon että joulupukki asuu siellä korvatunturilla tänäkin päivänä...


BadMama - 12.12.2008 - 12:52

Pienemmät uskovat yhä kirkkain silmin joulupukkiin. Isommat tietävät asian oikean laidan, mutta "uskovat" silti .

Kun kaupasta ostellaan lahjoja ja joululahjapapereita, olen selvittänyt, että autan tonttuja heidän joulukiireissään . Kyllä joulussa kuuluu olla ripaus sitä "satua ja taikaa"...


Minttu - 12.12.2008 - 12:56

BadMama, sama juttu meillä tuo selitys paketoinnin suhteen, että pitää autella tonttuja joulukiireissään...


BadMama - 12.12.2008 - 12:57


tiikeripupu - 12.12.2008 - 13:16

Kyllä uskotaan. Asuuhan pukki korvatunturilla äipänkin mielestä. Meillä lapset on kyllä nähny kun ollaan ostettu ja paketoitu lahjoja mutta sanon että pitäähän pukkia ja tonttuja auttaa ja pukilla on niin kiire ettei aina kaikille aikuisille ehdi lahjoja jakamaan. Lapsille kyllä tuo. ♥


sitä sanotaan - 13.12.2008 - 00:17

että valheessa on hyvä elää.


Äiti-76 - 13.12.2008 - 10:14

Meillä ei lapset usko joulupukkiin, kun mulla ei oo koskaan kotona ollu sellaista tapaa. Mun isoäitini oli uskonu joulupukkiin tosi vanhaksi ja sit oli kaverit ruvennu jo kiusaamaan. Hän oli silloin päättäny, että hänen lapsille ei sitä sanota, että joulupukki on olemassa. Joten munkaan lapsuuden kodissa ei ole joulupukkia ollut. Mieheni kanssa sovittiin, että kerrotaan lapsille, että joulupukki on satua. Mutta kyllä isommatkin pojat eivät halua uskoa, vaan ajattelevat, että kyllä se joulupukki on olemassa. Ja luetaan Mauri Kunnaksen Joulupukki kirjaa. Silloin pojat aina sanovat, että onhan se Joulupukki siellä Korvatunturilla!!! Kyllä lapsista se mukavaa kuvitella niin.


ellida - 13.12.2008 - 10:59

ei usko ja kuitenkin haluaa uskoa mitä järkeä vaalia uskoa pukkiin? jouluaikaan asia muuttuu "todeksi" vaikka tietävät, pienetkin. Saavat kyllä sanoa ääneen ettei pukkia ole olemassa joku vanhempi on aivan kauhuissaa?? Mä en halua mitään pukkiuskontoa!!


allu - 14.12.2008 - 10:34

Meidän poika ei vielä pukista mitään ymmärrä, mutta mä kyllä uskon!!! Mun mielestä tontut varsinkin on niin ihanan iloinen asia, että paremmasta tiedosta huolimatta niihin haluan uskoa


Tottakai - 15.12.2008 - 01:50

uskotaan mua aina tympi kun veljen ex mesus että ei saa lapsille "valehdella" mistään joulupukista ja teki hyvin selväksi pienille lapsillekin että hän lahjat ostaa jos rahat riittää jne jne no sitten kuitenkin hammaskeiju ja meren rannalla asuva näkki oli heillä "olemassa" tiedä sitten mikä oli hänen ero valehtelulle ja valehtelulle..


Hippu - 15.12.2008 - 13:59

Miten niin ei ole olemassa?? Ettekö koskaan ole saaneet nimetöntä pakettia mistä ette tiedä keneltä se on?

Ihan jo lasten ollessa pieniä opetimme että pukki tuo yhden lahjan ( ihan niin kuin joulutarina- leffassakin). Loput lahjat saadaan kummeilta ,sukulaisilta ja meiltä vanhemmilta.

Ihan siitäkin syystä ettei heidän koskaan tarvitse miettiä ovatko tuhmia vai mikä on syynä etteivät saaneet lahjaksi toivomaansa hevosta, mönkijää tai muuta kallista lahjaa.

Nyt kun lapset ovat jo kouluikäisiä he osallistuvat innolla lahjojen paketointiin ja hankkimiseen. Heidän omat lahjansa pysyvät visusti piilossa ja arvoituksena jouluaattoiltaan asti

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|