Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

Joulukuusen "hoito-ohjeet"..?

Pokušaj - 21.11.2008 - 12:54

Oliko jotain sellasia..heti veteen vaan..pitikö vartta leikata ensin vielä.. Aattelin tänä vuonna sitten tuhlata joulukuuseen..
Voiko veteen lisätä jotain ravitsevaa.. Sori,jos tyhmiä kysymyksiä..haha


VASTAUKSET:


marika - 21.11.2008 - 13:01

http://www.suomalainenjoulu.fi/service.cntum?pageId=124944


Pokušaj - 21.11.2008 - 15:04

Thank You...meen kurkkimaan...


Pipari - 21.11.2008 - 15:07

meillä lisätään aina sokeria.. ties mistä lähtösin.. aina komia kuus ollu.. siis ei oo varistanu ollenkaa.. kaippab se taikasiin sokuris??


Jekku - 21.11.2008 - 18:01

Minä tein viimevuonna just noiden "suomalainenjoulu" ohjeiden mukaan, sulatin hitaasti, suihkuttelin ja sahasin ja laitoin vettä just ohjeiden mukaan..ja arvatkaas mitä !!!
Se kuusi ei tiputtanut varmaankaan kymmentä neulasta enempää !! Kun kuusi kannettiin ulos Loppiaisena, ei tarvinnut imurin kanssa seurata. ELI suosittelen tuota ohjetta, sokeri varmaan poistaa sen veden pintajännityksen, mutta en tiedä sille muuta taikaa ja en ole sitä laittanut.


Pokušaj - 21.11.2008 - 21:05

Jes, täydellistä...kiitos tiedosta Jekku!
Sokrukaan ei varmaan kuusta haittaa...laitetaan puulle "suu makiaks"..


kuutamo - 24.11.2008 - 16:50

uusimmassa pirkan niksipirkassa kehotettiin laittamaan fairia veteen...


Vierailija - 24.11.2008 - 17:18

Näillä ohjeilla toimittu meillä ja eipä ole karisseet kuuset, vaikka viikkoja sisällä onkin olleet.

Joulupuuseura ry Joulukuusen hoito-ohjeet:

KAATOAJANKOHTA
Joulukuusen saa kaataa aikaisintaan neljä viikkoa ennen joulua. Kaadettua kuusta säilytetään ulkotiloissa, esimerkiksi kylmässä autotallissa tai parvekkeella.

KULJETUS
Kuusta voi kuljettaa auton katolla suojaamattomana ainoastaan lyhyitä matkoja. Yli kymmenen kilometrin matkoilla kuusi tulee pakata suojapeitteeseen.

SULATUS
Jos kuusi on jäässä, se pitää sulattaa hitaasti ennen sisälle tuomista. Hyvä sulatuspaikka on viileä tila, jossa on muutama lämpöaste. Puun annetaan sulaa
hitaasti muutama vuorokausi, tyvi koko ajan vedessä. Ellei viileää tilaa ole, voi puun tuoda pesuhuoneeseen. Tyvi pidetään vesiämpärissä ja neulasisto suihkutetaan välittömästi kylmällä vedellä ja vielä muutaman tunnin kuluttua uudelleen. Noin
kahdeksan tunnin kuluttua puu on valmis asetettavaksi jalkaan ja koristeltavaksi.

JALKAAN ASETUS
Ravistele roskat ja kuolleet neulaset pois. Mittaa huoneen korkeus ja lyhennä kuusta tarvittaessa. Sahaa muutama sentti tyvestä pois, jotta saat puulle tuoreen imupinnan. Jätä tyveen mahdollisimman paljon ehjää kuorta veden virtauksen varmistamiseksi.
Kiristä ruuvit ja pystytä kuusi.

HOITO SISÄTILOISSA
Tyven leikkauspinnan on oltava vedessä koko ajan. Vesi ei saa päästä välillä loppumaan. Veden kulutus on suurinta ensimmäisen vuorokauden aikana. Kuusenjalan
vesitila on usein niin pieni, ettei se riitä vuorokaudeksi. Kuusenjalan voi asettaa tilavaan vesiastiaan ja tehdä jalkaan reikä niin, että kuusi saa vettä. Näin kastelusta ei tarvitse huolehtia joka päivä. Kasteluveteen ei tarvitse laittaa lannoitetta.

KUUSEN POISVIENTI KÄYTÖN JÄLKEEN
Koristeiden poiston jälkeen leikataan oksasaksilla oksat joko kokonaan tai osittain pois niin, että kuusi sopii ovista eikä neulasia karise muualle kuin oksien
leikkauspaikalle. Kuusen voi kuljetuksen ajaksi laittaa myös esimerkiksi paperisäkkiin, jolloin neulaset eivät varise lattialle. Oksat voi laittaa samaan säkkiin tai ne voi viedä ulos paperiin käärittynä.

Mitä lämpimämmässä ja kuivemmassa tilassa kuusi on, sitä herkemmin neulaset karisevat. Hyvästä hoidosta huolimatta neulasten karisemisessa on luontaista puukohtaista vaihtelua, jota ei voida välttää.

ILOISTA KUUSIJUHLAA! =)


YMxlfXzhtjb - 15.09.2009 - 12:14

doors.txt;10;15

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|