Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

WWW-PALVELUHAKEMISTO 

<<  JOULU | Koti & keittiö | Etusivulle
Koti, keittiö, ruoka, sisutus - JOULU

| JOULU | Joululahjat |

Joululahjat:
JOULULAHJAKSI KIRJA

Kunnon kirja on aina hyvä lahja ja päihittää paitulin/partaveden/raaputusarvat. Tässä esitellään muutama vinkki pukinkonttiin. Otetaan aluksi helpot tapaukset - lopusta löytyy lahjavinkit myös hankalille tapauksille.

JOULULAHJAT - Joululahjaksi kirja 2007

Stereotypiat miehelle ja naiselle eli ne samat vanhat tutut

- Esa Sirén: Sissivääpeli Rusa (Otava) tai Anhava Katarina: Eläinlääkärin muistelmat, Bertil Henrikssonin elämä sodassa ja rauhassa (Tammi) liittyvät Suomen historiaan, kiehtovat miehiä ja ovat kuitenkin Asiateoksia. Niitä eläinlääkärin hevosjuttuja voi lukea anoppikin.
- Täydelliset naiset -keittokirja (Wsoy) on ehkä hiukan liian amerikkalainen soppakirja, mutta koska tv-sarja on täydellinen, niin kirjakin on samaa valioluokkaa. Ja Breehän ei muuta teekään kuin täydellistä sapuskaa. No, osaa Gabriellekin paellaa väsätä ja hyvän drinkin…
- John O'Farrell: Terveisiä perheestä (Otava) Naiset lukevat ns. perhekirjoja, joten tässä herkullinen sellainen. Alice haluaa 11-vuotiaan tyttärensä olevan paras. Niinhän me kaikki, mistäs kummallista siinä on… Luvassa satiirista komediaa.

Jännitystä, vauhtia, rikoksia

- Helena von Zweigberg: Kuka jäljelle jää (Karisto) on panttivankidraamaa (vankikarkurit ottavat vankilapappi Ingridin panttivangiksi) ja mieleen tuli heti Tukholma-syndrooma. Puhumattakaan NK:n alennusmyynnistä, mikä ei sinällään liity tähän.
- Mari Jungstedt: Meren hiljaisuudessa (Otava). Ollaan Gotlannissa, kaukana NK:sta. Mediaseksikästä murhaa selvitellään. Jättekiva.
- Liza Marklund. Elinkautinen (Otava) Sankaritar Annika Bengtzon ratsastaa taas, vaikka kotona menee TOSI huonosti eikä töissäkään nyt niin loistavasti. Poliisimurhan takia töitä kyllä riittää. (PS. Joko teitä kyllästyttää ruotsalaisten naisten dekkarilistani?? )
- Ilkka Remes: Pahan perimä (Wsoy). Jollet hommannut tätä isänpäiväksi, niin pakkohan se on olla joululahja. Ei ilman Remestä voi olla. Suomen suosituin kirja nyt vaan pitää lukea. Alistu siihen.
- Outi Pakkanen: kolmoisnide Murhan jälkeen mainoskatko (1973), johon liitetty Maanantaihin on paljon matkaa (1975) ja Kiinalainen aamutakki (1982). Helsinki 70-luvulla on ihan söpöä luettavaa. Pakkanen on grand old lady. Henkirikoksetkin ovat tyylikkäämpiä, jos sallitte makaaberin ilmaisuni.
- Virpi Hämeen-Anttila: Sokkopeli (Otava) on murhamysteeri ja lukuromaani. Salaseuraa ja roolipelejä. Sopii vähintään äidille ja tyttärelle.
- Norman Mailer: Adolfin linna (Otava). Ajatusleikki, joka olikin ehkä totta. Hitlerin lapsuus ei Mailerin mukaan ollut ruusuinen. Vanhempien valinnat, geenit ja paholaisen läsnäolo ratkaisivat pikku- Adin tien. Hyvin mielenkiintoinen kirja. Nuijat olkoot kanssanne tätä lukiessanne! (nuijat ovat paholaisten keksimä nimitys enkeleistä…)

Lapset, nuoriso-osasto ja kummilasten liian nopea kasvu tuottaa harmaita hiuksia

- Caroline Smith: Helppoja ompelutöitä (Otava) Käsistään kätevälle teinille, jonka äiti on tumpelo? Jesss!
- Prinsessa Märtha Louise ja Svein Nyhus: Miksi kuninkaallisilla ei ole aina kruunua? (Bazar) on ihan kiva tarina, joka ei saa prinsessoja ihailevaa tylleröä innostumaan. Pitäähän se kruunu olla, ei prinsessat hiihdä niin kuin Norjan prinssi… Mutta onhan se hienoa omistaa satukirja, jonka on oikea kuninkaallinen kirjoittanut.
- Barbapapan joulu (Otava)on pienille vintiöille just sopiva. Eikä tajuttoman pitkä iltasaduksi.
- Adams, Georgie - Bolam, Emily: Kolme pikku prinsessaa (Wsoy) ON liian pitkä kerralla luettavaksi iltasaduksi, mutta siihen on upotettu kaikki pikkutyttöjä kiinnostavat elementit: prinsessat, ponit, keijut, hovi jne. Söpö kuin mikä, kuvitus ja kaikki. Kannatettava ostos.
- James Harpur: Soturit (Karisto) on erittäin katu-uskottava teos kaikille taisteleville pojille. On ninjaa, gladiaattoria ja kelttiä. Kurkistusluukkuja ja erikoisia sivurakennelmia. Vähäks siidee! Arvoasteikkosi on nousussa tämän lahjan saatua.
- Paksu- Karvinen 3: Kotini on linnani (Otava) Lihava ja ilkeä kissa viehättää yhä. Sanan säilä liehuu kuin kiukkuisen katin häntä.
- Opitaan englantia! Koululaisen sanakirja (Otava) on vitsikäs ja opettavainen, minkä pitäisi tehota. Puhumattakaan miten fiksu lahja tämä on. Indeed. Samaan pakettiin voit ängetä Watson's crosswords (Tammi). Sanaristikoita englanniksi nääs. Vielä fiksumpaa!
- Alan Snow: Varokaa juustokiltaa! (Otava) Jos lapsi/nuori halutaan lukemaan, niin käytetään huumorintajua! Lierolan kronikan alku on hauska ja kuvitettu hupaisasti. Saajassa vikaa, jollei kelpaa.

Hankalille tapauksille ja pakko-ostaa-sille-jotain

- Juba Tuomolan Viivi ja Wagner - Saparokierre (Otava) on hauska, sopii miehille(kin) ja kestää ajan patinaa.
- Star Wars: episodit I-VI: kuvitettu opas (Wsoy) on mielettömän hieno tietopaketti Tähtien sota -elokuvista. Triviaa, upeita kuvia, mutta hintava. Toisaalta hintansa väärtti.
- Sanataiteilija kävi täällä - Juice Leskisen valitut runot 1975- 2007 (Tammi) vetoaa moneen sukupolveen. Sanaleikkejä useimpien mieleen. Näyttää hyvältä hyllyssä.
- Ulvi Wirén: Hääd pulmapäeva! (Gummerus) on suomeksi hyvää hääpäivää. Viron ja suomen kielen hupaisimmat yhteensattumukset. Näillä naurattaa yhä uudelleen ja uudelleen. Onhan se hupaisaa lohkaista: Tule meile, mu naine on riisunud (Tule meille, vaimoni on haravoinut).

Hyvää joulua ja kirjarikasta vuotta 2008!

- Minna Valkealahti


Lisää kirjavinkkejä:
- Kirjoja joululahjaksi 2006
- Kirjoja joululahjaksi 2008


Lisää joulu- ja lahjaideoita:

| JOULU | Joululahjat |


<<  JOULU | Koti & keittiö | Etusivulle

.

.

 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & keittiö | E-kortit | Keskustelut | Info | Auer Media | Palaute |

Web
Analytics Made Easy - StatCounter