Sivustolla käytetään evästeitä. Lue lisää >

Perhekerho

JOULUASKARTELU

DIY Valkoinen joulu

DIY Valkoinen Joulu - Joulukoristeita tekoturkiksesta 10 ideaa

Näin teet tonttuja, joulukoristeita, minijoulukuusia, joulukalenterin, tuolinpäällisiä ja muuta mukavaa kotiin valkoista tekoturkista käyttäen jouluksi - 10 ideaa. Katso myös ideat pienten jämäpalojen käyttämiseen jouluaskartelussa!

Kaikki tämän jutun koristeet tehtiin isosta 150 x 200 cm turkispeitosta ja kangasta jäi vielä yli, mutta tekoturkista voi ostaa myös metritavarana kangaskaupoista. Voit katsoa ideat myös videolta, linkki sivun lopussa.


TARVIKKEET

- valkoista tekoturkista
- kuumaliimaa ja askarteluliimaa
- samansävyistä virkkauslankaa tai vastaavaa lankaa ompeluun (tuolinpäälliset)
- narua (maljakko ja joulukalenteri)
- pahvilaatikko (joulukalenteri)
- sukkia, riisiä, vanua, lankaa (tonttu)
- tukevaa paperia tai ohutta kartonkia (joulukuuset)
- kulmikas lasitölkki ja oksia (tölkkiasetelma)
- muuta mahdollista: kullan väristä akryylimaalia, nauhaa, tarroja, paljetteja ja muita koristeita

OHJEET

KORISTELUIDEA 1 - Maljakko: Leikkaa sopiva pala tekoturkista ja kiedo lasitölkin, maljakon tai kukkien suojaruukun ympärille (ks. kuva ylhäällä). Kiedo narua ristiin rastiin ympärille ja solmi rusettiin. Kaunis maljakko havuille, hyasinteille tai joulutähdelle!

KORISTELUIDEA 2 - Tuolinpäälliset: Tee istuimen kaava esim. roskapostista ja leikkaa isuinpala hieman istuinta isommaksi. Leikkaa suora reunanauha peiton reunasta (jos käytät peittoa kankaana) niin se on valmiiksi huoliteltu. Ompele osat yhteen käsin virkkauslangalla samoin kuin ompelisist neuleita, ellet omista kunnollista teollisuusompelukonetta tai saumuria. Huolittele reunat tarvittaessa käsin ompelemalla. Kiinnitä takakulmiin kiinnitysnauhat tarvittaessa. Jos käytät päällistä kangasverhoillulla tuolilla, päällinen ei juurikaan liu etkä välttämättä tarvitse kiinnitysnauhoja.

Valkoinen joulu - diy koristeluideoita kotiin jouluksi

KORISTELUIDEA 3 - Lampaantalja tekoturkiksesta: Voit leikata tekoturkiksesta myös "taljan" ja käyttää sitä ilman ompelua. Tekoturkis ei välttämättä lähde purkautumaan reunoista kovin helposti, vaikka ei reunoja ompelisikaan.

KORISTELUIDEA 4 - Joulukalenteri tai joulukorttiteline: Päällystä matalareunainen pahvilaatikko tai pahvin pala tekoturkiksella, sido ristiin rastiin narulla. Pussukat on tehty vanhojen kirjojen sivuista ym. kierrätysmateriaalista.

KORISTELUIDEAT 5 & 6 - Lumipallo ja rusetti: Voit päällystää tavallisia joulupalloja tekoturkiskankaan jämäpaloilla ja liittää pitkulaisen jämäpalan myös rusetin koristeeksi (ks. video). Voit käyttää niitä esim. joulukranssissa, paketti- ja joulukuusen koristeina.

KORISTELUIDEA 7 - Parrakas joulutonttu: Tekoturkiksesta saa tontulle sekä parran että tupsun joulutontun myssyyn. Täytä ihonvärinen sukka riisillä ja erota siitä nenä langalla - lisää vähän poskipunaa, jos haluat nenän punertavan! Leikkaa myssy ja paita esim. joulusukasta tai froteesukasta ja pue tonttu niihin. Käytä vanua myssyn täytteenä jos haluat, että myssy pysyy pystyssä. Käytä kiinnitykseen kuumaliimaa. Katso työvaiheet videolta!

KORISTELUIDEA 8 - Jouluasetelma tölkissä: Leikkaa tölkin pohjalle pala tekoturkista lumeksi ja laita tölkkiin mitä haluat, esim. jäkälän peittämiä oksia tai vaikkapa pieniä tonttuja ja poroja!

KORISTELUIDEA 9 - Minijoulukuuset: Kiedo paperia tai kartonkia tötterölle, liimaa kiinni, tasaa alareuna niin että saat tötteröstä tasareunaisen kartion. Leikkaa tekoturkiksesta levenevän kolmion muotoinen pala ja kiinnitä kartioon kuumaliimalla. Koristele halutessasi esim. paljeteilla. Ilmavat tekoturkisjoulukuuset ovat ajattoman kauniita ja tyylikkäitä ja sopivat kaikenlaiseen sisustukseen erityisesti ryhminä yhdessä tai asetelmissa muiden joulukoristeiden kanssa.

KORISTELUIDEA 10 - Joulutaulu: Kolmion muotoisista tekoturkispaloista saa hienoja kuusia kaikenlaiseen jouluaskarteluun: tauluoihin, kyltteihin, joulukortteihin... Kuvan tauluun tehtiin tausta tekemällä kullanvärisiä tähtiä sabluunalla ja roiskeita viuhkasiveltimellä ja kuusien seurana käytettiin tarroja, paljetteja ja puinen koriste.


YOUTUBE VIDEOTUTORIAL

Kaikki kymmenen ideaa käydään läpi myös 10 minuutin videolla (englanninkielinen), jos haluat nähdä työvaiheet ja valmiit koristeet lähemmin: DIY Christmas Decorations - 10 Ideas

Jouluaskartelua ja ideoita:


© Auer Media 12.11.2019


Muista lisätä Perhekerho suosikkeihisi!


Askartelu - Joulu


Web
Analytics Made Easy - StatCounter