Sivustolla käytetään evästeitä. Lue lisää >

Perhekerho

ÄITIENPÄIVÄ

Nopea äitienpäiväkortti

Askartelu - Äitienpäivä - Kortti äidille tai mummille

Tee itse äidille nopea ja tyylikäs äitienpäiväkortti yksinkertaisista aineksista! Jos varastoistasi ei löydy sopivaa askartelupaperia, voit käyttää sen tilalla lahjapaperia. Sopii myös onnittelukortiksi!

TARVIKKEET

- neliön muotoinen valkoinen korttipohja
- korttipohjaa hiukan pienempi pala askartelupaperia tai kaunista lahjapaperia
- sakset ja liimapuikko
- kultatussi tai geelikynä
- silkkikukka ja litteä koristehelmi tms. pieni koriste
- kuumaliimaa, kaksipuolista teippiä, koristeniitti tai tavallista askarteluliimaa kukkakoristeen kiinnittämiseen


OHJEET

Leikkaa askartelupaperista tai lahjapaperista pala, joka on noin 1/2 cm kapeampi ja 2 cm matalampi kuin korttipohja. Leikkaa sitten vaakasuunnassa palan alareunasta noin 2 cm leveä suikale. Liimaa iso pala lähelle kortin yläreunaa ja suikale lähelle alareunaa siten, että väliin jää tyhjä alue (ks. kuva alla) Kirjoita siihen kultatussilla tai geelikynällä "Äidille" tai "Mummille".

Äitienpäivä: Nopea ja tyylikäs äitienpäiväkortti

Kiinnitä tekstin viereen kukkakoriste tai muu koriste. Tähän korttiin on kiinnitetty pieni silkkikukka ja koristehelmi, mutta voit yhtä hyvin käyttää myös paperikoristeita, tarroja tai puisia koristeita.

Kuumaliima on nopea vaihtoehto viime hetken korttiin, mutta voit käyttää myös tavallista, valkoista askarteluliimaa koristeiden kiinnitykseen. Siinä tapauksessa jätä äitienpäiväkortti kuivumaan ainakin pariksi tunniksi ja laita koristeen päälle jotain painoksi, jos ei se näytä muuten tarttuvan.

Kuvan korttiin käytetty askartelupaperi on peräisin Prismasta tänä keväänä (2018) löytyneestä metallinhohtoisesta kuultopaperilehtiöstä. Mikä tahansa kaunis paperi käy saman idean toteutukseen. Valitse koristeen väriin sopivaa paperia.

Oikein hyvää äitienpäivää!

Ohje ja kuvat: © Auer Media / 10.05.2018Web
Analytics Made Easy - StatCounter